HAC će istražiti svoje radnike i prijaviti palitelje zbog kaosa na A1

Foto: Index.hr

Iz HAC-a danas su potvrdili pokretanje istrage zbog kaosa koji je u petak izbio na autocesti A1.
U priopćenju koje je danas medijima poslano iz tvrtke Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine (HAC ONC) navodi se kako će “unutarnja kontrola Društva nakon prometne nesreće koja se dogodila u petak 17. veljače 2017. godine na autocesti A1 između čvora Gospić i Gornja Ploča, a zbog paljenja korova na obližnjim poljima uz autocestu te gustog dima koji se širio nad kolnikom autoceste, utvrditi jesu li sve odgovorne službe postupile profesionalno i odgovorno sukladno svojim zaduženjima i ovlastima.”

– Zbog činjenja paleži kojim se ugrožava sigurnost prometa na autocestama, Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o. podignut će kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu protiv nepoznatih počinitelja, a radi počinjenja kaznenog dijela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom.  Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o. ne mogu utjecati na neodgovorne građane koji svojim djelima i aktivnostima dovode u opasnost sigurno odvijanje prometa na autocestama, stoji u priopćenju poslanom HAC ONC-a.

-Također, vezano na objavu u pojedinim medijima da je nadležna policijska uprava očevidom utvrdila odgovornost osoba Sektora za održavanje, ističemo da do ovog trenutka još uvijek nemamo saznanja o podizanju prijave, niti je ista do danas zaprimljena, tvrde u HAC ONC-u.

Podsjetimo, prošlog petka je oko kod odmorišta Zir došlo do lančanog sudara u kojem je sudjelovalo sedam vozila – kombi, tri šlepera i tri osobna automobila.

Nastavak ispod oglasa

L.O./I