HKUD “Široka Kula” promovira drugi nosač zvuka u Zagrebu

0

U srijedu, 10. travnja, s početkom u 19 sati, Kulturno-umjetničko društvo “Široka Kula” održat će promociju svog drugog nosača zvuka pod nazivom “Kulo naša, pjesmom sagrađena” u Kulturnom centru Dubrava u Zagrebu. Nakon niza uspješnih promocija diljem Ličko-senjske županije, uključujući Gospić, Lovinac, Perušić, Korenicu, Gornji Kosinj i Otočac, HKUD “Široka Kula” u suradnji sa Zavičajnim društvom “Sinac” iz Zagreba donosi dio ličke tradicije u glavni grad.

Promocija će publici pružiti uvid u bisere tradicijske kulture Like i zanimljivosti o terenskim istraživanjima starijih slojeva danas zaboravljenih repertoara. “Kulo naša, pjesmom sagrađena” posvećen je selu Široka Kula, koje je ratom bilo razoreno, ali i danas predstavlja izvor bogate kulturne baštine. Posjetitelji će imati priliku saznati više o pjesmama i plesovima iz Gornjeg Kosinja, Kosinjskog Bakovca, Lovinca, Josipdola, Kalinovače, Donjih Pazarišta, Kaluđerovca, Ivčević Kose i Čanka.

Oglas

Ovaj nosač zvuka je rezultat desetogodišnjeg organiziranog rada na učenju, uvježbavanju, istraživanju i scenskom predstavljanju glazbeno plesne tradicije ovog kraja, potaknutog burnom i tragičnom prošlošću Široke Kule, posebno ratnim zbivanjima koja su obilježila prošlo stoljeće.

L.O.