„Hrvatska volontira“  u OB Gospić

0

Nacionalna kampanja pod nazivom „Hrvatska volontira“  okupila je danas ina  Dječjem odjelu Opće bolnice Gospić mnoštvo djece, njihovih roditelja i medicinskog osoblja koji su dali doprinos danas provedenoj akciji pod nazivom „Možemo biti veći“.

Nazočne je najprije pozdravila predsjednica Društva „Naša djeca“ Gospić Sanja Puškarić Delač rekavši kako je riječ o akciji koja se u Gospiću provodi po treću godinu za redom.

-Danas bilježimo još jedan važan jubilej, a to je 20-ta obljetnicu akcije „Za osmjeh djeteta u bolnici“. Tako smo na Dječjem odjelu Opće bolnice Gospić priredili dječju kreativnu likovnu radionicu, prvenstveno s ciljem da djeca svojim radovima ukrase ovaj odjel. Naša vrijedna „teta-pričalica“ Sandra Jakešević također je danas održala bajkaonicu tako da će okupljena djeca zaista ugodno i korisno provesti vrijeme u ovoj akciji, naglasila je Sanja Puškarić Delač, predsjednica DND Gospić.

U ime Dječjeg odjela Opće bolnice Gospića malim kreativcima i svima koji su osmislili i izveli današnji program zahvalila se pedijatrica dr. Linda Hibravi Kosić.

-Ova akcija provedena je kao dio kampanje „Hrvatska volontira“. Naša suradnja s Društvom „Naša djeca“ Gospić traje već dugi niz godina i iskreno smo im zahvalni na svesrdnoj pažnji i pomoći koju nam redovno ukazuju. Svi zajedno stvaramo bolje ozračje za liječenje i raspoloženje djece i humanizaciju njihovog boravka tijekom liječenja u bolnici, rekla je pedijatrica dr. Linda Hibravi Kosić.

Likovna radionica događala se pod budnom paskom i manjim sugestijama  odraslih, a svoj obol umjetničkom agensu cijele priče dali su mali umjetnici-pacijenti Dječjeg odjela.

GS press/L.O.