HSU – Priopćenje za javnost

2

Hrvatska Vlada već mjesecima umirovljenicima poručuje da neće biti novca za isplatu mirovina i na taj način svjesno i tendenciozno traumatizira umirovljenike. Uobičajen je scenarij da Vlada prvo pusti informaciju da nema novca za mirovine, a onda se za dan-dva javi premijerka Kosor koja umiruje javnost.

Hrvatska stranka umirovljenika poručuje Vladi da se prestane služiti jeftinim trikovima i unositi nemir među ionako siromašne i očajne umirovljenike.
Po tko zna koji put ponavljamo da su oni svoje mirovine zaradili i da ih im ne daje ni Jadranka Kosor niti itko iz njene Vlade koja je ionako izgubila svaki i moralni i politički kredibilitet. Pozivamo Vladu da prestane slati takve neukusne poruke.

Oglas

Činjenica je da se odnos broja umirovljenih i zaposlenih građana stalno pogoršava, u prvom redu zato što Vlada nije u stanu obuzdati rastuću nezaposlenost niti uvesti reda u tržište crnog rada.

Zbog sramotnog ponašanja Vlade, potpunog gubitka kontrole, nedostatka ikakve strategije i, pritom, bahatog ponašanja i vrijeđanja građana koji je plaćaju, HSU traži hitno raspisivanje izbora i podupire mirne prosvjede građana.

Branka Valentić
glasnogovornica