Intelektualna zajednica bruji – Napokon pao Maras

1
Detalj s maratona -2013.

Naime kako smo pisali prije desetak dana da su predsjedniku SDP-a Gospić, Nikoli Marasu odbrojani dani na ličkom Veleučilištu, pokazalo se u petak istinitim.

U petak je konstituirano novo Upravno vijeće na čijem je čelu ugledna profesorica Anela Serdar Pašalić. Tijekom vikenda i današnjeg dana smo kontaktirali mnoge intelektualce s čitavog područja Ličko-senjske županije. Bilo je tu i onih iz HDZ, SDP i ostalih političkih struktura. Nije nam za čudo da su HDZ-ovci pozdravili smjenu nekompetentnog Marasa, ali smo se ipak malo začudili što oni intelektualci koji pripadaju lijevoj političkoj opciji imaju gotovo jedinstven stav, a možemo parafrazirati jednog od njih : „Napokon, jer nije ni zaslužio čovjek sa takvim ponašanjem i čini mi se samo sa višom školom biti na čelu jedne takve visokoobrazovne institucije kao što je Veleučilište Nikola Tesla„. Da bi ipak bili objektivni u kratkim crtama ćemo spomenuti nekoliko značajki iz CV Anele Serdar Pašalić i Nikole Marasa koji je jedno vrijeme bio predsjednik Upravnog vijeća, ali je zbog neviđenog skandala, a po nekima i protuzakonitim radnjama na Veleučilištu „unaprijeđen“ u potpredsjednika. Pa prosudite sami.

prof. Anela Serdar Pašalić rođena, 1976. godine u Gospiću.

2002. godne diplomirala kroatistiku i stekla zvanje profesora hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Zvanje profesora mentora .

Članica Povjerenstva u literarnom novinarskom i dramsko scenskom izrazu, predavačica i voditeljica (dramsko scenski izraz – debata, radijske i TV emisije…..)

Završila izobrazbu i izabrana kao ocjenjivač ispita državne mature iz hrvatskog jezika. Danas je ispitna koordinatorica za provedbu državne mature.

S grupom entuzijasta osnovala dramsko kazalište Gospić.

Aktivno govori engleski jezik.

Dakle radi se o vrlo uglednoj profesorici što su nam potvrdili i mnogi roditelji ovih dana.

Nasuprot nje dojučerašnji predsjednik i potpredsjednik Maras iz čijeg životopisa možemo izdvojiti da je predsjednik SDP-a, da je završio višu školu, a ne fakultet. Posebno treba istaknuti kad analiziramo životopis Marasa optrčavanje Gospića za vrijeme predizborne kampanje, na tom mu treba odati priznanje gdje treba uložiti veliki intelektualni i fizički napor. Pa prosudite sami.

Druga članica Renata Hodak je diplomirani učitelj, ravnateljica OŠ Zrinski i Frankopana u Otočcu . Vrlo cijenjena u svojoj školi i svom gradu. Završila Filozofski fakultet u Rijeci, govori engleski.

Treći član Mislav Bilović diplomirao na Pravnom fakultetu u Rijeci, ima položen Pravosudni ispit . Dugogodišnji predsjednik Matice Hrvatske u Senju. Aktivno govori engleski jezik .

Kada ovo pročitate onda ne čudi da su intelektualci bliski SDP-u gotovo jednoglasno zaključili ne samo da je srozao ugled Veleučilišta već i SDP-a. Želeći sve prikazati objektivno kao što dolikuje našem mediju izdvojili smo dijelove iz životopisa Marasa i sadašnjih članova Upravnog vijeća Veleučilišta, pa prosudite sami.

V.I.