Istraživanje Booking.com-a: Senj i Korenica među deset najboljih smještajnih domaćina u Hrvatskoj!

0

Gotovo dvije trećine Hrvata smatra da je domaćin ključan faktor boravka u nekom smještajnom objektu, a oni najbolje ocijenjeni u Hrvatskoj, kako od domaćih gostiju, tako i od stranih, su domaćini u Rakovici, Osijeku, Bibinjama, Korenici, Kašteli, Makarskoj, Breli, Senju, Trogiru i Podstrani, javlja portal Novac.hr

Rezultati su to istraživanja koje je provela vodeća svjetska tvrtka za najam smještaja, Booking.com., na uzorku od 21.500 putnika diljem svijeta. Kako je to istraživanje pokazalo, 63 posto globalnih putnika te 62 posto putnika iz Hrvatske smatra da je njihov boravak bio bolji upravo zbog angažmana domaćina koji je učinio sve što može kako bi im omogućio što bolji boravak.

Većina se putnika želi osjećati “kao kod kuće”, naveli su u anketama. Za 62 posto globalnih putnika glavna prednost smještajnog objekta koji nije hotelski jest mogućnost da iskoriste znanje i informacije kojima raspolaže domaćin i odluče se za boravak u objektu čiji je vlasnik netko tko dolazi iz regije u kojoj se nalazi. Isto vrijedi i za 48 posto putnika iz Hrvatske.

Više na Novac.hr