Izbori u ličko-senjskom ribolovnom savezu

0

GOSPIĆ – Predstavnici ribolovnih društava iz Gospića, Gračaca, Banjevaca, Dabra, Otočca, Lovinca, Donjeg Lapca, Perušića i Otočca jednoglasno su na Izbornoj skupštini povjerenje za predsjednika u četvrtom mandatu dali Željku Mataiji iz Gospića, dopredsjedniku Željku Tulumovićiu iz Gračaca te tajniku Milanu Devčiću iz Gospića.

U Upravni odbor na prijedlog Mataije izabrani su predsjednici udruga, a kroz Nadzorni odbor rad Saveza će kontrolirati  Željko Abramović(Gračac), Jure Dasović (Perušić) i Nikola Cvitković (Otočac). Komisiju za natjecanje i suđenje vodit će Milan Devčić, a članovi su Josip Frček, Zvonko Kovačić, Dubravko Čanić, Ilija Grivičić i Robert Špoljarić.

Zanimljivo je da treća udruga izvan Ličko senjske županije, Vrana iz Vrane, nije dostavila tražene delegate za Skupštinu te je sukladno Statutu postao upitan njihov status unutar ribolovne asocijacije bez koje ne mogu distribuirati članske iskaznice s čime je upoznat i HŠRS.

Predstavnici ribiča iz Gračaca su se zauzeli da osim plaćanja kotizacije za KUP HŠRS, županijski savez financiranja i kotizaciju izlučnih zonskih natjecanja, dok su Banjevčani za konkretnije rješavanje odnosa između udruga i članova  s  upravama zaštićenih dijelova prirode.

Nazočnim skupštinarima obratio se i predsjednik HŠRS, Vladimir Sever, ističući da ličko senjski savez može u puno toga biti primjer drugima zbog čega ima respektabilno mjesto unutar nacionalne ribolovne organizacije te izrazio zadovoljstvo istaknutim domaćinstvom Ličana za organizaciju trodnevnog skupa Alpe-Dunav-Jadran.

(Ž.M.)