Još bolja povezanost Županija i HGK

0

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk sastao se s direktorom Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize Hrvatske gospodarske komore Zvonimirom Savićem i njegovim pomoćnikom Draženom Mršićem. Ovaj je sastanak otvorio mnoge važne teme poput korištenja sredstava iz fondova Europske unije, arbitražnih sudišta, mogućnosti pojačane suradnje Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske zajednice županija.
Poznato je kako se ustroj Hrvatske gospodarske komore velikim dijelom temelji na aktivnostima i zalaganju županijskih gospodarskih komora, što je istaknuto kao izniman potencijal i velik prostor za napredak u povezivanju i budućoj suradnji dvaju udruženja, a predstavnici HGK ponudili su Zajednici županija potporu u području međunarodne i međuregionalne suradnje. Razgovaralo se i o nedavno predstavljenom HGK indeksu gospodarske snage po županijama koji pruža analizu gospodarskih potencijala koristeći kao osnovu jedinice područne samouprave. Predsjednik Zajednice županija Goran Pauk tom je prigodom istaknuo kako je srednja razina vlasti ona koju treba dodatno ojačati i u nju ulagati, a ne je uništavati.

Sudionici sastanka složili su se da je ovo odličan početak planirane suradnje i dodatnog povezivanja gospodarstvenika i županija koji bi se trebao formalizirati sporazumom.

L. O.