Još jedna provala u benzinsku postaju u Brinju, u prometnoj nesreći teško stradao muškarac

0
Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (4.-7. listopada 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, osam prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

U vremenu od 3. do 5. listopada 2019. godine u Senju, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 44-godišnjaka s područja Otočca, iz koje je otuđio parfeme, čokolade i razbio televizor.

U subotu u Brinju, nepoznati počinitelj provalio je u benzinsku pumpu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu, iz koje je otuđio za sada neutvrđenu količinu cigareta.

U subotu u Nacionalnom parku Plitvička Jezera, nepoznati počinitelj je iz ruksaka u vlasništvu 67-godišnje državljanke Kine, otuđio novac i kreditne kartice.

Noću 5./6. listopada 2019. godine u Barić Dragi, nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil švicarske nacionalne oznake, u vlasništvu 35-godišnjeg njemačkog državljanina, iz kojeg nije ništa otuđio.  

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

 Promet

Evidentirane su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, na području Gospića i Karlobaga. U njima je jedna osoba teško ozlijeđena, a jedna lakše.

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u subotu u 23 sata u Kvartama, kada je 43-godišnjak iz Kvarata upravljao teretnim automobilom, iz smjera Gospića u smjeru Otočca, te uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad upravljačem, te je desnim bočnim i prednjim dijelom automobila udario u ogradu, a potom i u drvo. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 75-godišnji putnik s područja Perušića.

Zbog izazivanja prometne nesreće vozač je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu. 

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca, Gospića i Korenice.

L.O./PULSpol