Karlobag slavi blagdan Sv. Karla i Dan općine

0
Foto:M.Vukelić

Karlobag – Polaganjem vijenaca na glavnom križu na groblju sv. Karlo Boromejski započeo je svečani program u povodu obilježavanja Dana općine Karlobag. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u vjećnici Općine Karlobag dodjeljene su brojne nagrade i priznanja.

Zbog pružanja nesebične pomoći pri spašavanju života i imovine prizanje je dobila postrojba DVD “BAG”, za izniman trud uložen u radu udruge DŠR “Podgorci” posmrtno prizanje je dobio Niko Gazić, dok je zbog požrtvovnog i volonterskog rada pri spašavanju ljudskih života i imovine priznanje dobila Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Gospić.

Godišnja nagrada Općine Karlobag otišla je u ruke Hotela Zagreb, koji je pridonio razvoju i promociji turizma Općine Karlobag.

Za osvjedočeno prijateljstvo i svesrdnu pomoć građanima Općine Karlobag počasnim građaninom proglašen je dr. Mate Majerović, zamjenik ravnatelja KBC Zagreb i predstojnik Klinike za kirurgiju.

Proslava Dana općine i spomendan Sv. Karla nastavlja se i danas, za dobru zabavu i druženje pobrinut će se KUD-ovi iz Cazina, Otočca, Gospića i Karlobaga dok će se za glazbeni dio pobrinuti TS Jedini.

hj/Lika Online

Foto:DČV