Klauzura HDZ-a Ličko senjske županije održana u Otočcu

0

Do posljednjeg mjesta bila je ispunjena velika sala Gackog pučkog otvorenog učilišta u Otočcu, u kojoj je u četvrtak navečer održana Klauzura Hrvatske demokratske zajednice za IX. Izbornu jedinicu.
Novinarima su se prije početka Klauzure obratili koordinator IX. izborne jedinice HDZ-a Božidar Kalmeta, predsjednik ŽO HDZ Zadarske županije, te zamjenik koordinatora IX. Izborne jedinice Darko Milinović predsjednik ŽO HDZ Ličko senjske županije. U njihovom društvu bili su i Ante Kulušić, predsjednik ŽO HDZ-a Šibensko kninske županije i zamjenik koordinatora za IX. izbornu jedinicu te predsjednik GO HDZ Otočac Branislav Šutić.

Ovo je jedna od klauzura ili radnih sastanaka na kojima se pripremamo za sljedeće parlamentarne izbore, pripadnici smo IX. Izborne jedinice, a kao što vam je poznato IX. Izborna jedinica jedna je od najjačih izbornih jedinica kad je u pitanju HDZ, što znači da ćemo na sljedećim parlamentarnim izborima mi biti predvodnici pobjede HDZ-a, zajedno sa našim koalicijskim partnerima, kazao je Božidar Kalmeta, te dodao da ovdje nije riječ o izbornoj kampanji jer ona još nije ni počela, već da je ovdje riječ o aktivnostima stranke vezano za izbore.

Kalmeta„Izbori će ipak biti, iako je vladajuća koalicija to uporno prolongirala, u nekakvoj tajnosti, kao da je željela kao da izbora i ne bude, no u demokraciji smo i znamo otprilike kad će biti i zato se i pripremamo temeljito. Poznato je tko čini Domoljubnu koaliciju, HDZ kao najjača stranka i nositelj koalicije, HSP AS, HSS, HSLS, umirovljenici …, postoji jedan blok stranaka koje dosita promišljaju Hrvatsku slično kao što ju promišljaju Hrvatska demokratska zajednica. Nemojte zaboraviti da je IX. Izborna jedinica uvijek bila i ostat će najjača“ – kazao je novinarima koordinator IX. izborne jedinice, Božidar Kalmeta.

Po riječima Darka Milinovića Otočac nije slučajno izabran da se klauzura održi u njemu. Odluku je donijelo Predsjedništvo ŽO HDZ-a iz nekoliko razloga, jer se želi pokazati da je ovdje HDZ, bez razlike što nije na vlasti najjača, ali i pokazati svoju spremnost da ovdje u Otočcu možemo preuzeti i izvršnu vlast na izborima ma kada oni bili.

DarkoMilinovic„Poznato je da HDZ ima aktivnosti tijekom cijele godine, bez razlike da li je riječ o izborima ili ne, stoga želim čestitati Gradskom odboru HDZ-a Otočac na dobroj organiziranosti, digli su stranku maksimalno koliko se može, i spremni dočekujemo parlamentarne izbore i lokalne kada oni bili. Uvjeren sam da će baš u Otočcu biti jedan od najboljih izlaznih rezultata za cijelu Ličko senjsku županiju“ – kazao je Darko Milinović.
Milinović je na pitanje novinara o mogućim kandidatima na HDZ-ovoj listi, kazao da s tim nisu opterećeni i da o tome još nisu razgovarali, te da imaju jedan jedini cilj, poraziti Zorana Milanovića. O mogućim promjenama nakon pobjede HDZ-a u IX. Izbornoj jedinici, Milinović je kazao da će o tome biti govora kada predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko obznani gospodarski program stranke, jer ne bi bilo korektno a ni dobro da bilo tko drugi o programu za Ličko senjsku županiju govori dok to predsjednik Karamarko ne kaže. Budite sigurni da Lika neće biti zaboravljena kao što je zaboravljena od aktualne Vlade Zorana Milanovića. HDZ ima program kako za Ličko senjsku županiju tako i za ostale županije, kazao je Darko Milinović.

LO