‘Ko to krade novce sportskih klubova?’

Što se tiče rada djelatnika Policijske uprave ličko-senjske iza nas je još jedan vikend koji je  bilježio par muljaža i ponešto  nestašluka u prometu. 

Policijski službenici PU ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim hrvatskim državljaninom iz Ličkog Osika zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, posebnog slučaja krivotvorenja, zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Ovoga se stručnjaka  sumnjiči  da je u razdoblju od travnja 2010.  do 21. studenog 2012. godine kao odgovorna osoba jedne udruge sa sjedištem u Gospiću, sačinjavao neistinite putne naloge, po kojima je sebi neosnovano isplaćivao naknadu u iznosu ne manjem od 25 tisuća kuna. Ljubitelja love (a nije numizmatičar) također se sumnjiči da je namjenska sredstva kojima je raspolagala navedena  udruga koristio nezakonito i protivno njihovoj namjeni, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za jednu svoju privatnu pravnu osobu i jedan nogometni klub na području Ličko-senjske županije, oštetivši udrugu u kojoj je bio odgovorna osoba, te više klubova na području Ličko-senjske županije za najmanje 150 tisuća kuna. Tako je ovaj poduzetni „poslovnjak + sportski znalac“ prema policijskom  izvješću „jamio“ oko 175 tisuća kuna. PU ličko-senjska nije u izvješću dala nikakve podatke vezane uz identitet osobe koja se sumnjiči za ovo, ali je HINA  već objavila kako se radi o Stjepanu Čačiću, bivšem prvom čovjeku Saveza sportova Ličko-senjske županije. Čačić je vijećnik u Županijskoj skupštini (HNS), ali je uoči zadnjih izbora postao predsjednik Županijske organizacije Narodne stranke-reformisti.

Nastavak ispod oglasa

Protekloga vikenda  na području Policijske uprave ličko-senjske proveden je pojačani nadzor korištenja svjetala i sigurnosnog pojasa. Policijski službenici utvrdili su ukupno 13 prekršaja, od čega 5 prekršaja nekorištenja svjetala i 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Tijekom proteklog vikenda na području ove PU provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 35 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Iako su blagdani praktički tu, nije bilo zabilježenih alkos-rekordera. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je jučer u Gospiću kod 60-godišnjaka, pri čemu je veseljak imao 2,06 g/kg alkohola u krvi.

PU/L.O.