Konferencija „Nematerijalna baština kao potencijal razvoja“ u petak u Otočcu

0

OTOČAC – Prvo izdanje konferencije pod nazivom “Nematerijalna baština kao potencijal razvoja” održat će se u petak, 9. lipnja 2023. godine, s početkom u 18 sati na adresi Fortička 2, na platou ispred Učeničkog doma. Konferenciju organizira Gacko pučko otvoreno učilište Otočac uz potporu brojnih partnera.

Panelistički dio konferencije, koji će trajati od 18 do 20 sati, okupit će stručnjake iz područja turizma, poduzetništva, kulturnih i kreativnih industrija, marketinga, edukacije, ruralnog razvoja i ljudskih kapitala ruralnih zajednica. Panelisti će predstaviti praktične primjere i mogućnosti povezivanja baštine s drugim sektorima.

Od 20 do 22 sata sudionici konferencije moći će nastaviti druženje i umrežavanje u gastro kutku na platou ispred Učeničkog doma.

Monika Vrgoč, direktorica Turističke zajednice Grada Sinja, Jagoda Divić, samostalna savjetnica u Sektoru za industriju i održivi razvoj Hrvatske gospodarske komore, Petra Mandac, prodekanica za međunarodnu suradnju i nositeljica kolegija „Svjetska kulturna baština“ i „Kulturni turizam“ Veleučilišta Aspira, Anita Bušljeta Tonković, viša znanstvena suradnica Instituta za društvene znanosti Ivo Pilar i Ema Bašić, asistentica na Institutu za društvene znanosti Ivo Pilar, podijelit će svoja iskustva u upravljanju projektima baziranima na baštini.

Konferencija se održava uz partnersku podršku Hrvatskog ureda za UNESCO u godini kada se obilježava 20 godina od proglašenja UNESCO-ove Konvencije o zaštiti nematerijalne kulturne baštine. Grad Otočac, Turistička zajednica Grada Otočca, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Institut za etnologiju i folkloristiku, Razvojni centar Ličko-senjske županije, Turistička zajednica Ličko-senjske županije, Klaster Lika Destination, Fotoklub Otočac i Katedra Čakavskog sabora pokrajine Gacke su među partnerima konferencije.

Ova konferencija otvorenog je tipa i namijenjena je svima zainteresiranima. U slučaju kiše, konferencija će se održati u velikoj dvorani na katu Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac.

L.O.