Kupovao traktor preko internet oglasnika pa ostao bez novca

0

Slučaj prijevare pri kupnji traktora zabilježen je ove subote, a policija trenutno provodi istragu nakon što je 41-godišnji muškarac iz Gospića prijavio da je prevaren prilikom pokušaja kupnje traktora putem internetskog oglasnika. Žrtva je navodno stupila u kontakt s prodavateljem 9. travnja 2024. godine i nakon početne uplate od nekoliko stotina eura, na zahtjev prodavatelja, uplatila ukupno 2 400 eura. Nakon zadnje uplate, prodavatelj se više nije javljao, što je navelo oštećenog da događaj prijavi policiji.

Policija upozorava građane na povećan broj prijevarnih oglasa na internetskim stranicama te savjetuje veći oprez prilikom kupnje. Građanima se preporučuje da nikada ne šalju svoje financijske informacije putem elektroničke pošte, da ne uplaćuju novac osobama koje ne poznaju te da uvijek čuvaju dokumentaciju o svojim online transakcijama. Ovi savjeti dio su šireg napora da se smanji broj online prijevara.

Oglas

Za više informacija o tome kako se zaštititi od prijevara, posjetite web stranicu ‘Web heroj’, koja nudi brojne savjete i smjernice za sigurnu online kupnju.

L.O.