Lopovi kradu i sa lovačkih čeka!

Policija je protekloga vikenda imala osjetno manje posla nego li ranijih  dana. Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 17 prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

-Opet krađe u Novalji gdje je nepoznati lopovje iz otključanog apartmana pokrao satove i novac u vlasništvu četvorice francuskih državljana.

-U subotu je u Ličkom Lešću nepoznati lopov provalio je u lovački objekt (čeku) iz kojeg je otuđio dalekozor i kamere u vlasništvu 70-godišnjaka iz Otočca.

Dogodile su se tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama i to na području Gospića, Otočca i Korenice. U njima su dvije osobe teško i dvije lakše ozlijeđene.

Izdvajamo prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama, koje su se dogodile u petak u 13.40 sati:

  • na autocesti A-1, kod odmorišta Ličko Lešće, kada je 36-godišnjak iz Zagreba upravljao osobnim automobilom daruvarske registracijske oznake, te uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad upravljačem i udario u zadnji lijevi dio osobnog automobila talijanske nacionalne oznake kojim je upravljao 49-godišnji talijanski državljanin. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 36-godišnji vozač iz Zagreba.
  • u Tuku Bjelopoljskom, Općina Plitvička Jezera, kada je 42-godišnjak iz Splita upravljao teretnim automobilom splitske registracijske oznake za koji je bila priključena poluprikolica, te uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom i prešao na suprotnu prometnu traku i prednjom stranom udario u prednju lijevu stranu osobnog automobila nizozemske nacionalne oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 70-godišnji nizozemski državljanin. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen nizozemski vozač, dok je putnica iz istog automobila lakše ozlijeđena. Protiv 42-godišnjaka iz Splita biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Korenice (4), Otočca (2), Novalje (2) i Senja (1).

PULS/L. O.