Lopovski vikend za pamćenje

2

Prema priopćenju Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda na području njihovog djelovanja evidentirano je šest kaznenih djela, jedno (sitno) narušavanje javnog reda i mira, te tri carinska prekršaja.

Na vidjelo su stigle stare provale u Donjoj Kladi kod Senja. U razdoblju od rujna 2015. godine do 9. siječnja 2016. godine nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 66-godišnjaka i 79-godišnjaka iz Rijeke, iz koje je ukrao televizore. U razdoblju od 21. prosinca 2015. godine do 9. siječnja 2016. godine u Senju, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 41-godišnjaka iz Lepoglave iz koje je otuđio televizor, razni alat i klima uređaje. Ljubitelji TV-prijemnika i ostalih predmeta još su nepoznati policiji. Senju je bio poprište još jedne provale koja se dogodila protekloga vikenda. Posebno je spretan bio lopov (opet) iz Senja. Nepoznati stručnjak provalio je u prostorije u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Senju, iz kojih je maznuo više motornih pila, lanaca za motorne pile, akumulatore, ključeve radnog stroja i kombi vozila. Ukradeno je zatim stavio u kombi pa se i to vozilo ubraja u lopovsku bilancu. Ipak, je bio fer pa je nakon prijevoza ukradene robe ostavio kombi.
Već smo javljali o šlampavim provala u gospićkom KIC-u gdje nestao malo jači džeparac, dok lopov nije čak uspio niti provaliti u jednu od prostorija, iako je pokušavao. U nedjelju, u Ličkom Osiku, nepoznati počinitelj provalio je u dva ugostiteljska objekta u vlasništvu 44-godišnjaka iz Mušaluka i 37-godišnjakinje iz Ličkog Osika, iz kojih je ukrao novac.

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima Carine, na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH, izvršili kontrolu i ćopili švercere svježeg, smrtznutog i suhog mesa, rezanog duhana i cigareta. Sve im je oduzeto. E nećeš, šverceru jedan!

L.O./P. U.