Milinović jača poziciju ravnatelja i Školskih odbora

0

Danas je župan Milinović održao radni sastanak sa ravnateljima i predsjednicima Školskih odbora  Osnovnih  i Srednjih škola  pred nastavak školske godine koja počinje u ponedjeljak. Upoznao ih je sa trenutnom situacijom te sa daljnjim razvojem situacije temeljem ne donošenja Proračuna Ličko- senjske županije  za 2019.godinu. Predstavio im  je i proračun za 2019.godinu, odnosno onaj dio proračuna koji je vezan za projekte osnovnih i srednjih škola. Milinović je  predložio da se  novim Statutom škola  daju veće ovlasti ravnateljima i Školskim odborima  te naglasio da je njegov stav da bez određenih ovlasti koje do sada nisu imali, ravnatelji ne mogu pokazati svoje kompetencije i sposobnosti.

Oglas

Milinović ravnateljima: „Povucite što više županijskih sredstava. To će biti jedan od kriterija kojim će se okarakterizirati uspješnost ravnatelja.“

Župan je izrazio  uvjerenje  bez obzira na poteškoće zbog ne donošenja proračuna da će ipak zajedno sa njima napraviti sve kako bi u drugoj polovici godine realizirali neke projekte, ali je izrazio i bojazan da se neki projekti neće ostvariti.

Jednako tako je upozorio ravnatelje da ima 2,5 mil kuna nepotrošenih sredstava te ih zamolio da u narednom periodu iskoriste taj financijski potencijal te da će to biti jedan od elemenata u ocjenjivanju rada ravnatelja u narednom periodu.

L.O.