Milinović: Pobijedi li Čačić, dajem ostavku

4

BRINJE – Sjednica proširenog predsjedništva HDZ-a Ličko-senjske županije okupila je stranačke čelnike, Mladež HDZ-a, Klub utemeljitelja i Udruge žena Katarina Zrinski iz svih gradova i općina, kao i brojne članove stranke. Dvorana Vatrogasnog doma bila je premala da bi primila sve koji su željeli čuti govor predsjednika ŽO HDZ-a dr. Darka Milinovića čiji se govor bazirao na aktualnoj političkoj situaciji u RH.

Prekidan učestalim pljeskom mnoštva, Milinović je ustvrdio kako je jedinstvo stranke neupitno jer se temelji na istinskom domoljublju i svim moralnim kvalitetama stasalim na vrijednostima Domovinskog rata.

Oglas

– Neki danas žele uspoređivati lik Josipa Broza i dr. Franje Tuđmana. To je nedopustivo jer je dr. Tuđman stvoritelj moderne Hrvatske koju smo čekali stoljećima. Posvuda u svijetu je uvriježeno pravilo da čak i oporbeni političari štuju prvog predsjednika svoje države. To pravilo kod naše oporbe ne vrijedi. Naša je stranka uvijek temeljena na demokršćanskim vrijednostima kakve vrijede u modernoj Europi. Zato ulaskom u EU Hrvatska postaje ono što je oduvijek bila i u doba kad su nas zvali »predziđe kršćanstva«, a ne nekakav Balkan. Izbori će vjerojatno biti koncem ove godine i od svih nas se kao i do sada traži maksimalni angažman i pošten rad. Osvrnut ću se i na nedavne izjave Radimira Čačića u Zadru.

Ukoliko izgubimo izbore u IX. izbornoj jedinici, kako on tvrdi, ja ću dati ostavku na sve stranačke funkcije, od vrha stranke do županije. »Bacam rukavicu« gospodinu Čačiću, pa neka on kaže što će učiniti kada u ovoj izbornoj jedinici izgubi i iduće izbore, kazao je dr. Milinović.

Tajnik ŽO HDZ-a Petar Krmpotić upoznao je nazočne s novim predsjedništvom OO HDZ-a općine Brinje na čijem je čelu od jučer dugogodišnji član stranke Davor Vičić. Istodobno je pristupnicu HDZ-u jučer potpisalo 20, mahom mlađih ljudi s područja Općine Brinje.

Preuzeto: MS / Novi list