Milinović: Rekao sam na Odboru da ću sutra prezentirati Proračun. Kada je Marijanovićka to čula brzo je odgodila skupštinu – ali biti ću tu i 31.12

Vezano uz medijske napise u kojima predsjednica Županijske skupštine Ličko-senjske županije Nada Marijanović pokušava opravdati sutrašnju odgodu sjednice na kojoj je trebao biti izglasan Proračun za 2019. godnu za komentar smo zamolili župana dr. Darka Milinovića.

“Istina je da sam rekao da mi ne odgovara sjednica 28.12 budući sam planirao put te da molim da tada ne bude. N. Marjanović me je obavijestila da će ipak biti 14.12. No međutim za par dana eto baš je sazvana za 28.12. i na to ja ne mogu utjecati. Nema potrebe niti moram bilo koga, pa tako niti predsjednicu skupštine obavještavati da neću ili hoću biti nazočan na skupštini, ali sam ipak izvijestio Tajništvo prije nekoliko dana, a i danas da ću biti nazočan.To su znali svi pa i M.Kustić. Bio sam i na današnjem odboru pa kada je N.Marjanović čula da sam nazočan i da ću biti nazočan na skupštini ekspresno je odgodila sutrašnju skupštinu. Postoje i dokazi za to.”

Nastavak ispod oglasa

Skupština se može održati i bez župana

“Niti jednom do sada župan nije potvrđivao svoju nazočnost, a skupština se može održati i bez župana to je svima jasno, osim očito nekima, a ja mogu i na samoj skupštini ovlastiti osobu oko zastupanja. Odgodio sam put 28.12. i zakazao za 31.12, no  očito su to saznali pa eto sjednicu zakazali za 31.12. Bilo bi korektno kontaktirati me oko datuma sjednice, ali eto nema volje od strane Nade Marijanović za to.

Odgodio sam put 28.12, odgoditi ću i 31.12

“Sada obavještavam javnost da sam eto i na taj datum odgodio put kako bi bio nazočan na skupštini jer je to moja obaveza. Dakle, gospođo Marijanović ne možete izmisliti datum, niti razlog da već drugi put odgodite skupštinu i onemogućite mi nazočnost na istoj. Vidimo se na Staru godinu.To nije dobro radi korisnika i ustanova koji su korisnici proračuna, a mi smo u toj priči nebitni” kazao je u izjavi za portal Lika online župan Milinović.