Ministar Bajs posjetio Novalji

Novalju je jučer posjetio ministar turizma gosp. Damir Bajs. U uredu gradonačelnika ministra je primio gradonačelnik Novalje Ivan Dabo sa suradnicima. Teme posjeta bile su aktualna turistička sezona, turistički planovi razvoja Novalje, rezultati za prvih šest mjeseci turističke sezone i dr.

Gradonačelnik Dabo upoznao je ministra sa većim turističkim projektima na kojima gradska uprava Novalje trenutno radi. To su u prvom redu Vrtovi lunjskih maslina, Novaljska šumica i nautička luka. Projekt Vrtovi lunjskih maslina kandidiran je za pretpristupne fondove EU, te je prošao prvu fazu u prihvaćanju projekta.

Nastavak ispod oglasa

”Novalja je turistička destinacija koja je trenutno poznata po plaži Zrće. Međutim, mi nudimo cijelu paletu turističke ponude našim turistima. Od arheološke i kulturne do gastronomske i sportske. Evo, projektom Novaljska šumica imamo želju u potpunosti preurediti i oplemeniti prostor gradske plaže i pojasa uz nju te je učiniti oazom za obiteljskog gosta” rekao je Dabo te zatražio ministrovu potporu u projektima turističke infrastrukture na kojima Novalja radi.

Ministar Bajs je zahvalio na gradonačelniku na pozivu. U svom govoru naglasio je važnost turizma za cijelokupno nacionalno gospodarstvo.

”Naše ministarstvo prepoznalo je svjetske trendove u turizmu, te smo se i mi tome prilagodili. Bredniranje, naprimjer, ima veliku važnost na međunarodnom turističkom tržištu. Stoga ministarsrvo podupire turističke projekte kojima naša odredišta postaju prepoznatljiva. Zrće je jedno od takvih svjetskih odredišta” rekao je ministar Bajs te izrazio svoju potporu i drugim novaljskim turističkim projektima.

Tijekom svojeg posjeta Novalji ministar je posjetio Gradski muzej, preuređeni stari novaljski dućan koji je pretvoren u svojevrsni muzej, novouređene trgove Ložu i Baziliku re Turističku zajednicu.

Nakon toga organiziran je posjet Zrću.  Ministar je posjetio sve klubove na Zrću te je na kraju u clubu Papaya održao press konferencija za medije.

Uz ministra Bajsa, u delegaciji su još bili i Željko Lenart, državni tajnik u ministarstvu turizma, Tomislav Vukovac, ravnatelj Uprave za infrastrukturu i turističku resursnu osnovu, Danijela Petričević-Golojuh, tajnica Ministarstva, Zdenka Šutak, tajnica Kabineta ministra te Željka Sruk, djelatnica Samostalnog odjela za odnose s javnošću u ministarstvu turizma.

M.Š.