Ministar Krstičević: “Bojna „Vukovi“ ostaje u Gospiću!”

Izjavio je to ministar obrane RH Damir Krstičević nakon obilaska vojarne „Eugen Kvaternik“, poslije čega su ga primili župan Milan Kolić, potpredsjednik Saborskog odbora za nacionalnu sigurnost, saborski zastupnik dr. Darko Milinović i gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić. Današnji posjet ministra Krstičevića uklapa se u njegov redovni obilazak postrojbi Hrvatske vojske, a sa stanjem u bojni „Vukovi“ ministar je iznimno zadovoljan.
-Uvjeti u kojima radi i živi ova postrojba su odlični. Suradnja lokalne sredine s postrojbama Hrvatske vojske oduvijek je ovdje bila na visokoj razini. Tako je i danas. U razgovoru s domaćinima sam istaknuo dugoročnu potrebu da bojna „Vukovi“ i dalje bude u Gospiću. Kao sigurnosni čimbenik, tako i kao važan element u zaposlenosti. Bilo je govora da bi ova bojna trebala biti preseljena u Slunj. To se neće dogoditi. Hrvatska vojska treba biti u Gospiću, a razloge toga pokazala je i cjelovita analiza Ministarstva obrane. Gospić i Lika su to zaslužili i svojim angažmanom u obrani i kasnije u oslobađanju Hrvatske. Želim da suradnja između Hrvatske vojske, Grada Gospića i Ličko-senjske županije kao i do sada uvijek bude profesionalna i da lokalna sredina zna da je Hrvatska vojska uvijek tu za pružiti potporu u bilo kojem trenutku, zaključio je ministar Krstičević koji je pohvalio stanje u Hrvatskoj vojsci čija profesionalnost i uvježbanost mogu odgovoriti na sve izazove današnjice, a dostojni su nositelji tradicije 9. gardijske brigade „Vukovi“. Ministar Krstičević ponovio je stav kako do daljnjega nema uvođenja obveznog vojnog roka, ali se nastavlja intenzivno osposobljavanje pripadnika HV-a. Također je bilo govora o nastavku ustupanja objekata HV-a koji nisu u funkciji, a lokalna zajednica ih oblikuje u korisne sadržaje, na čemu će se ustrajati. Župan Milan Kolić potvrdio je učestale susrete i razgovore s ministrom Damirom Krstičevićem i njegovim najbližim suradnicima.
-Do sada smo se više puta sastali i vodili razgovore o planovima razvoja Hrvatske vojske na ovim prostorima. Zato izražavam zadovoljstvom nakanom da se bojna „Vukovi“ i dalje nalazi u Gospiću. Kao što je već rekao ministar Krstičević, mi u Ličko-senjskoj županiji i u Gospiću doživljavamo Hrvatsku vojsku kao suport u razvoju ove sredine, kako u smislu sigurnosti, tako i u gospodarskom razvoju. Zato svi dijelimo zadovoljstvo izjavom i stavom ministra obrane RH Damira Krstičevića da će Hrvatska vojska i dalje biti stacionirana na ovim prostorima, a u perspektivi očekujem i dodatna proširenja, ovismo o strategiji Ministarstva. Ličko-senjska županija bila je na braniku domovine u Domovinskom ratu. Zato je nama čast i zadovoljstvo što ovdje imamo Hrvatsku vojsku. Tako promišljaju i sve udruge proistekle iz Domovinskog rata, obitelji koje su tijekom agresije na Hrvatsku izgubile svoje najmilije. To je čimbenik koji dodatno jamči razvoj Ličko-senjske županije i jedinica lokalne samouprave, istaknuo je župan Kolić. Na ovaj su način odagnate sve zlurade spekulacije po kojima će resorno Ministarstvo dislocirati Hrvatsku vojsku s prostora Ličko-senjske županije.

H. J.

Nastavak ispod oglasa