Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras u posjetu Novalji

1

NOVALJA – Ministar poduzetništva i obrta, Gordan Maras u sklopu posjeta otoku Pagu posjetio je jučer Grad Novalju. Ministra Marasa, koji je bio u pratnji predstavnika Udruženja obrtnika Novalje, u uredu gradonačelnika primio ga je gradonačelnik Novalje Ivan Dabo sa suradnicima.

Gradonačelnik Novalje ukratko je prezentirao ministru aktivnosti koje Grad Novalja radi na poboljšanju uvjeta poduzetnicima i obrtnicima. Trenutno je u fazi donošenje Urbanističkog plana gospodarske zone Zaglava – Prozor u kojoj Grad želi smjestiti proizvodne pogone. Uz to, radi se na nastavku proširenja poduzetničke zone Čiponjac koja ima servisno-uslužni karakter.

Nakon toga, ministar se je uputio na sastanak sa novaljskim obrtnicima gdje je održana radionica na temu ”Poduzetnički impuls”.
Ispred organizatora radionice, Udruženja obrtnika Grada Novalje, radionicu je otvorio predsjednik Udruženja Ivan Šuljić.

Ivan Šuljić je ukratko je iznio podatke o obrtništvu u Novalji. Broj registriranih obrtnika iznosi 318 i ima tendenciju rasta.

Ministar Maras upoznao je prisutne sa programom ministarstva ”Poduzetnički impuls” unutar kojeg se planira plasirati 376 milijuna kuna u sklopu 25 mjera koje su raspodijeljene na pet područja.

”Obrtnici i mala i srednja poduzeća čine 99,5% svih tvrtki u Hrvatskoj, a u ovom sektoru je čak 64% zaposlenih. Ovaj projekt nije davanje već ulaganje koje će se kroz dvije godine pokazati kroz proračunska sredstva”, naglasio je ministar te naglasio da će cijeli projekt biti javno predstavljen na stranici Ministarstva poduzetništva i obrta te će se svaki poduzetnik moći naći u ovim mjerama.

Nakon izlaganja, obrtnici su kroz svoja pitanja ukazali ministru na probleme sa kojima se susreću u svakodnevnom radu.

M.Š.