Miran vikend s ponekim ekscesom

0
Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom iz Gornjeg Vaganca, Općina Plitvička Jezera, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog lova i ribolova. Ovaj (krivo)lovac je u mjestu Željava lovio s lovačkom puškom na koju je montirao noćnu optiku, tj. s nedozvoljenim sredstvom. Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

U razdoblju od 12. prosinca 2017. godine do 14. siječnja 2018. godine u Vrelu, Općina Plitvička Jezera, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 62-godišnjakinje, iz koje je pokrao odjeću.

Opet krađa u Novalji. Tamo je u razdoblju od 7. do 12. siječnja 2018. godine na parceli u Staroj Novalji nepoznati lopov je iz broda u vlasništvu 30-godišnjaka iz Novalje, ukrao radio i zvučnike.

Dogodila se jedna teža prometna nesreća s ozlijeđenim osobama na području Otočca. U njoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 45 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveće koncentracije alkohola od 1.28 g/kg prilikom kontrole vozača izmjerene su u Otočcu, u subotu kod 56-godišnjeg hrvatskog državljanina i u nedjelju kod 39-godišnjeg hrvatskog državljanina.  

Tučnjava se dogodila na području Korenice, a dečki su se vrijeđali i galamili na području Senja.

PULS/L. O.