Misa za kraj školske godine

0

Svetu misu zahvalnicu za proteklu školsku i vjeronaučnu godinu danas, 26.lipnja u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predslavio je mons.mr.Tomislav Šporčić – generalni vikar Gospićko-senjske biskupije i otočki župnik.

Tom je prilikom istaknuo kako je i ovo prilika da se Bogu zahvali za sva dobročinstva, talente i mogućnosti koje je udijelio mladima. Kada se govori o stvaranju neba i zemlje Bog je šest dana stvarao, a sedmi dan se odmarao. To što je napisano, napisano je za nas. Čovječe moraš stati, sedmi dan se odmori. Svjedoci smo sve više suvremenih bolesti, stresa i srčanih udara. Potreban nam je odmor, ne zato što smo na rubu snage, izležavati se, nego da bi stali, razmisli i sabrali se.

Liturgijsko pjevanje animirao je mješoviti crkveni zbor, a za orguljama bila je s.Krešimira Vuleta, a među mnoštvom vjernika bio je veliki broj mladih, učenika i srednjoškolaca, te njihovih učitelja i profesora.

Na kraju mise mons.Šporčić zahvalio je župnim suradnicima na pastoralnoj skrbi o mladima, crkvenom zboru mladih koji uljepšava nedjeljne susrete na jutarnjoj misi, te zaželio svima, a posebice mladima, da i nadalje budu tražitelji istine i ne zaborave na molitvu i duhovni život tijekom ljetnih praznika.

Danas su djeca predala župniku svoje vjeronaučne knjižice koje svake nedjelje donose sa sobom na Misu, a u koje se upisuje njihova prisutnost.

/ bib /