Mladi hodočasnici na duhovnom putovanju Križnog puta u Gospiću

0

Gospićko-senjska biskupija organizira biskupijski Križni put za mlade u duhu liturgijskog vremena. Ovaj duhovni događaj, usmjeren na susret hrvatske katoličke mladeži, održat će se 9. ožujka 2024. u Gospićkom dekanatu. Inicijativa za ovakav susret proizlazi iz želje da se mladi okupe i zajedno prođu put duhovnog razmišljanja i molitve.

Tijekom Križnog puta, koji će obuhvatiti stazu dugom 16 kilometara, mladi vjernici imat će priliku za introspekciju i molitvu, slijedeći molitve Križnog puta koje su pripremile sestre karmelićanke iz samostana Presvetog Srca Isusova u Gospiću. Ovaj hod predstavlja simboličan put vjere, podsjećajući na Isusove patnje i smrt, ali i na nadu koja proizlazi iz njegova uskrsnuća.

Organizacija Križnog puta za mlade od strane Gospićko-senjske biskupije ističe važnost zajedničkog okupljanja mladih katolika i poticanje na duhovni rast i zajedništvo u vjeri. Kroz ovakve događaje, Crkva teži pružiti mladima prostor za susret s Bogom i međusobno, u atmosferi razumijevanja, prihvaćanja i podrške.

L.O.