24-godišnji mladić krivotvorio registarske tablice

0
Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (3. – 6. svibnja 2019. godine) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, od čega tri kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, osam prometnih nesreća i dragovoljna predaja streljiva.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom s područja Općine Udbina zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Sumnjiči se da je na neregistrirani osobni automobil stavio ne pripadajuću registarsku pločicu, te ju koristio na navedenom automobilu za sudjelovanje u prometu.

Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teško i dvije lakše ozlijeđene, a dogodile su se u subotu, 4. svibnja:

  • 9.05 sati na autocesti A-1 na 184 kilometru u smjeru Zagreba, na području Grada Gospića, kada 65-godišnjak iz Ljubuškog, upravljajući osobnim automobilom nacionalne oznake Bosne i Hercegovine, nije prilagodio brzinu kretanja automobila, izgubio nadzor nad upravljačem, sletio udesno van kolnika i udario u metalnu odbojnu ogradu. U prometnoj nesreći su teško ozlijeđeni vozač i 67-godišnja putnica, dok je dijete lakše ozlijeđeno.
  • u 13.30 sati na autocesti A-1 na 218 kilometru u smjeru Splita, na području Općine Lovinac, kada 68-godišnjak iz Posušja, upravljajući osobnim automobilom nacionalne oznake Bosne i Hercegovine, nije prilagodio brzinu kretanja automobila, te je u zanošenju sletio udesno van kolnika i udario u metalnu odbojnu ogradu. U prometnoj nesreći su teško ozlijeđeni vozač i 61-godišnja putnica, dok je 40-godišnja putnica lakše ozlijeđena.

Protiv dvojice vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 64 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Vranovači, kod 37-godišnjeg hrvatskog državljana (1.96 g/kg). On je isključen iz prometa, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

L.O./PULS