Nada Marijanović i Dražen Jurković oštro demantirali povezanost s kaznenom prijavom protiv Darka Milinovića

Nada Marijanović i Dražen Jurković reagirali su na tekst objavljen na portalu Lika online. U nastavku prenosimo oba demantija na tekst objavljen na linku – https://www.lika-online.com/kaznena-prijava-koju-je-protiv-milinovica-podnio-popovic-dogovorena-uz-asistenciju-nade-marjanovic-i-drazena-jurkovica/

Nada Marijanović

Nastavak ispod oglasa

Poštovani, 

Uredniče molim Vas da u cijelosti objavite  ovo reagiranje na članakKaznena prijava koju je protiv Milinovića podnio Popović, dogovorena uz asistenciju Nade Marjanović i Dražena Jurkovića?“ objavljen na  internet portalu Lika-on line 25. srpnja 2019., (https://www.lika-online.com/kaznena-prijava-koju-je-protiv-milinovica-podnio-popovic-dogovorena-uz-asistenciju-nade-marjanovic-i-drazena-jurkovica/).

Zgrožena sam ovim vašim „navodnim“ navodima stoga u prilogu ovog reagiranja dostavljam presliku Rješenje Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Broj:K-US-129/12 od 19. travnja 2019.) koje sam zaprimila 23. travnja 2019.  

S gnušanjem odbacujem i negiram ikakvu povezanost s navodima iz članka, a što je i razvidno iz Rješenja temeljem kojeg se odbacuje kaznena prijava Željka Popovića od 22. siječnja 2019. protiv osumnjičenog Darka Milinovića zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 291.st.1. Kaznenog zakona. 

Nadalje, Vlada Republike Hrvatske donijela je Rješenje o raspuštanju Županijske skupštine Ličko-senjske županije 17. siječnja 2019. (NN 6/2019)  temeljem kojeg se raspušta Županijska skupština Ličko-senjske županije, a članovima Županijske skupštine prestaje mandat te  slijedom toga prestajem obnašati dužnost predsjednice, pri čemu se za obavljanje poslova iz nadležnosti Županijske skupštine imenuje povjerenik Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova nadležnosti Županijske skupštine Ličko-senjske županije

Prvotno mi nije bilo jasno zašto sam zaprimila taj dokument u vrijeme kada više nisam obnašala dužnost predsjednice Županijske skupštine (9.7.2018.-17.01.2019.), osim što se u spomenutoj kaznenoj prijavi  kojom se sumnjiči Darka Milinovića, župana Ličko-senjske županije za zloporabu položaja i ovlasti na način da je odobrio iz proračuna Ličko-senjske županije u 2017. i 2018. isplate neutvrđene svote novca poslovnim subjektima koji se bave djelatnosti internetskih portala i to nakladnicima LIKA MEDIA jd.o.o. i Nick M. j.d.o.o., navodi razdoblje od lipnja 2017. pa do podnošenja prijave.  

Slijedom navedenog ne vidim razlog ni poveznicu temeljem koje bih se našla u kontekstu ovakve odurne „škrabotine“ osim namjernog  insinuiranja s ciljem blaćenja mojeg ugleda i obmanjivanja javnosti, što ne činite po prvi put. Isti tvorac ideje, isti rukopis kojeg će vjerujem prepoznati i ostatak javnosti. 

Istina uvijek izlazi na vidjelo, istinu uvijek treba govoriti, u istini treba živjeti, za istinu se treba boriti, iako to „nekima“ teško pada.  

S poštovanjem, 

Nada Marijanović, mag.ing.silv.

Dražen Jurković

Poštovani gospodine Jurković

Danima već trpim bjesomučne napade na sebe od strane vašeg portala, ali ova informacija da sam zajedno gospodinu Popoviću asistirao za neke kaznene prijave protiv gospodina Milinovića je previše, to je totalna izmišljotina…

Niti znam za kakve kaznene prijave protiv gospodina Milinovića, a kamo li da bih bio u to uključen na bilo koji način. Najoštrije se ograđujem od ovakvih groznih podmetanja. Politička borba je jedno, ali ovakve podvale su prljavština, grozna prljavština.

Molim vas da taj tekst povučete i objavite moj najoštriji demantij.

Dražen Jurković