Nadbiskup Križić će zarediti Karla Špoljarića u župi Sv. Križa u Perušiću

0

Budući đakon Karlo Špoljarić, bogoslov Gospićko-senjske biskupije, bit će zaređen 25. studenog 2023. godine u župnoj crkvi Uzvišenja svetog Križa u Perušiću. Svečanu svetu misu u 11 sati predvodit će splitsko makarski nadbiskup mons. Zdenko Križić.

Rođen 12. rujna 1998. godine u Gospiću, Karlo je prvo od sedmero djece u obitelji Špoljarić. Aktivan član svoje župne zajednice, Karlo je primio sve sakramente kršćanske inicijacije u rodnom Perušiću. Osim što je završio Opću gimnaziju u Gospiću, paralelno je pohađao i Osnovnu glazbenu školu. Njegov bogoslovski put započeo je 2017. godine u bogoslovnom sjemeništu Ivan Pavao II. u Rijeci, a nastavio se u Zagrebu gdje je studirao na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove.

Pored teološkog obrazovanja, Karlo se aktivno uključio u uređivanje web stranica svoje župe, volonterski rad u hospicijima i domovima za djecu te pastoralni rad u župi Presvetog Trojstva u Prečkom.

Karlo je primljen među kandidate za sveti red prezbiterata i đakonata 19. srpnja 2021. godine, a službe lektora i akolita primio je krajem 2021. i 2022. godine. Diplomirao je s izvrsnim uspjehom na temu “Crkva i Europa u vrijeme dinastije Karoling”. Vođen potragom za istinom, Karlo svakodnevno obnavlja svoj poziv nasljedovanja Krista i služenja u Crkvi, a na tom putu su ga pratili i duhovno vodili mnogi svećenici, posebno mons. Marinko Miličević. Karlo je odlučan u nastavku duhovnog i intelektualnog razvoja, uvijek težeći biti primjer Kristova svjedoka.

L.O.