„Najbrže veslo Gacke“ i „Gastro Gacka“ ispunili sva očekivanja

0

OTOČAC – Napokon je, održana izvanredno organizirana, medijski popraćena i sa velikim brojem učesnika rekreativno sportska, turističko i gastronomska manifestacija „Najbrže veslo Gacke“.
U ovu, veličanstvenu i jedinstvenu manifestaciju uključili su se brojni organizatori, poduzeće Velebit aktivnosti j.d.o.o. za usluge i turistička agencija iz Prozora, HGK Županijska komora Otočac, te brojni sponzori. Uz sportsko rekreativnu manifestaciju „Najbrže veslo Gacke“ upriličena je i „Gastrogacka“ s kojom su se promovirale nove turističke atrakcije Gacke doline i Grada Otočca a sve upotpunjeno sa s pričom o gastronomskoj baštini ovoga kraja.
„Koncept današnje manifestacije jest promocija novih turističkih atrakcija isprepletenih s pričom o gastronomskoj baštini. Turistička atrakcija koja prati ovogodišnju Gastrogacku je kajakarenje na Gacki kao nova ponuda atraktivnog odmora. Ta je ponuda postavljena na dobre noge u prošloj sezoni i u cilju daljnje promocije i razvoja novih sadržaja promotivno je organizirana prva utrka kajacima – Najbrže veslo Gacke. Prva utrka kajacima Najbrže veslo Gacke organizirana je kao muška, ženska i mješovita utrka, dok je Gastrogacka organizirana kao prodajna izložba i promocija domaćim i autohtonih proizvoda na štandovima izlagača“ – kazala je Irena Banić iz HGK ŽK Otočac.
Dir. TZ Grada Otočca Mladenka Orešković dodala je da je cilj ovih aktivnosti da se „osluhnu“ zanimanja ali i očekivanja i mnoštvu kvalitetnih ponuda turističkih sadržaja koja su spremna za ovu turističku sezonu.
Manifestaciju je otvorio predsjednik Gradskog Vijeća Otočca Slaven Prpić koji je pozdravljajući sve učesnike rekreacijsko sportske i Gastro manifestacije posebno naglasio značaj u medijskom promoviranju Gacke doline i Grada Otočca.
„Izuzetna mi je čast što vas sve mogu pozdraviti a pogotovo veleposlanika Kanade u Hrvatskoj Daniela Maksymiuka koji je našu manifestaciju uveličao, a potrebno je naglasiti da za ovako uspješnu organizaciju i iznimno vrijedan događaj zahvale idu organizatorima. Čestitam i g. Denisu Lončaru na izuzetno velikom trudu za organiziranje ove manifestacije i obećavam podršku od Grada Otočca za ovakve manifestacije koje promiču boljitak turističkog djelovanja Gacke doline“- kazao je Slaven Prpić predsjednik GV Otočac.
Nazočne je pozdravio i veleposlanik Kanade Daniel Maksymiuk zahvalivši na pozivu gradonačelniku Grada Otočca Stjepanu Kostelcu, naglasivši da je prije 25 godina bio prvak u kajakarenju u Kanadi, da se izvanredno osjeća u Otočcu, u prekrasnoj prirodi i da je ovo tek samo jedan od njegovih dolazaka u Gacku dolinu.
Na rekreativno sportskoj manifestaciji „Najbrže veslo Gacke“ ukupno je nastupilo 12 muških posada, 3 ženske, i 4 mješovite posade, odnosno 19 posada sa 38 natjecatelja.
Najuspješniji su bili natjecatelji po kategorijama, kod žena Ivana Tomaš i Jelena Janjatović, Ružica Babić i Katica Klobučar, Dragica Draženović i Dragana Draženović, u kategoriji mješovito prvo mjesto Nada Grčić i Vinko Mijočević, drugo mjesto Andreja Rožić i Viktor Sarić, treće Dasović i Daniel Maksymiuk .
U kategoriji muških prvo mjesto Jurica Lisac i Ivan Šimatović, drugo Dražen Suknajić i Ivica Pavelić, i treće mjesto Jura Kostelac i David Samaržija.
U natjecanju potezanja konopa kajacima pobijedili su Antonio Cvitković i Florijan Žegarac.
Dražen Prša