Najuzornija seoska žena je iz okolice Zagreba

Foto: Nacionalno.hr

Kako javlja portal Nacionalno hr. pobjednica 18. izbora najuzornije hrvatske seoske žene održanog jučer u Karlovcu je Renata Bedeković s Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva “Bedeković” iz Jakuševca, predstavnica Grada Zagreba, prva pratilja je Anita Nekić iz OPG-a Nekić u Požeško-slavonskoj županiji, a druga pratilja Ljubica Guštin iz OPG-a Guštin iz Karlovače županije.

Lentu je u ime Ministarstva poljoprivrede pobjednici uručila državna tajnica Marija Vučković, a predsjednica udruge Uzorne hrvatske seoske žene Katica Jerleković podsjetila je kako će se sljedeće godine izbor najuzornije hrvatske seoske žene održati u Zagrebu gdje će Renata Bedeković moći pokazati što žene u ruralnom djelu Zagreba proizvode, gdje plasiraju hranu, suvenire i slično te kakvu baštinu čuvaju.

Nastavak ispod oglasa

U Domu HV “Zrinski” u Karlovcu, gdje natjecanje održano, postavljeno je  i 14 zasebnih štandova kandidatkinja iz 10 županija i Grada Zagreba gdje su natjecateljice  najprije žiriju prikazale svoje proizvode, rukotvorine, jela i pića te druga postignuća, a potom su se u dvorani predstavile publici i uzvanicima. Nakon dvogodišnje stanke iz Ličko-senjske županije nastupila je Helena Bogdanić iz Otočca. Odjevena u ličku narodnu nošnju, rad Udruge „Gačanka“, Helena je dostojno predstavila kraj iz kojega dolazi.

N/L. O.