Najveće državno priznanje GD Crvenog križa Gospić

0

Gradsko društvo Crvenog križa Gospić okončalo je još jednu iznimno uspješnu godinu s najvećim mogućim priznanjem za svoj rad. Na svečanoj sjednici Hrvatskog Crvenog križa u sklopu obilježavanja jubileja HCK, Gradsko društvo Crvenog križa Gospić dobilo je “Povelju Dr. Jadranko Crnić” za svoj rad u proteklom vremenu. Posebno je značajno da GDCK Gospić djeluje već 136 godina, a izvrsni rezultati postignuti zadnjih godina okrunjeni su ovim prestižnim priznanjem.

Priznanje im je uručio predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Josip Jelić. Pri tome je naglasio kako CK Gospić i njegovo vodstvo već niz godina postižu iznimne rezultete u radu.

Pored ove nagrade mlada volonterka GDCK Gospić Ana Mataija ostvarila je odlično treće mjesto u likovnom radu na temu „Volontiram mijenjam svijet“, od ukupno prispjelih 512 radova. Direktor GD Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić je u riječima zahvale istaknuo kako su sva priznanja dodatni motiv za još veći rad na programima Crvenog križa, a sve u interesu svojih sugrađana.

L. O.