„Nasilju nad ženama ovdje nema mjesta“!

0

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama okupio je  na štandu ispred zgrade FINA-e u Gospiću  predstavnike Ličko-senjske županije, Grada Gospića, Povjerenstva za ravnopravnost spolova Ličko-senjske županije, Policijskom upravom Ličko-senjskom, Centra za socijalnu skrb Gospić i  podružnice Obiteljski centar.

Ispred zgrade FINA-e u  središtu Gospića  sa skupa potpore  javnosti je poslana poruka o  nedopustivim primjerima zlostavljanja žena u obiteljima, dakle u sredinama gdje bi se trebale osjećati sigurnima. Novinarima se obratio župan Milan Kolić ističući potrebu da se sasvim zaustave crne statistike vezane uz nasilje nad ženama.

-Ličko-senjska županija i Grad Gospić redovno se uključuju u ovakve, više nego li značajne akcije. Šaljemo poruku kako je nasilje nad ženama nedopustivo, da uvedemo nultu stopu tolerancije za takve nehumane činove. U porastu je nasilje nad ženama u obitelji. Stoga je potrebno snažnije uključivanje svih institucija kako bi se sprječavale takve devijacije. Svi pokazatelji govore o povećanju broja slučajeva nasilja nad ženama. To je sociološko pitanje na koje treba odgovoriti struka, zbog čega se  sve to događa. Svi zajedno moramo činiti sve kako bi te crne brojke sasvim nestale, istaknuo je župan Milan Kolić. Porazne statistike pokazuju kako je u prvih osam mjeseci ove godine zabilježeno 135 slučajeva nasilja nad ženama, što je za 8% više nego li u istim razdoblju prošle godine.

L. O.