Nastavlja se serijal krađa, Gospićanin ovoga vikenda najpijaniji

0

Policijska uprava ličko-senjska imala je protekloga vikenda podosta posla. Tek usput spomenimo krađe manjeg broja stabala, dok se serijal pljačkanja turista nastavlja. A krade se sve do čega lopovi stignu.

Ovoga petka  u NP Plitvička Jezera  nepoznati lopov je iz torbice vlasništvo 58-godišnjeg državljana V. Britanije ukrao novčanik s osobnim dokumentima i novcem. Subota je za lopove bila još uspješnija.

-U Svetom Jurju, grad Senj, netko je provalio u kiosk  iz kojeg je otuđio za sada neutvrđenu količinu cigareta;

– U Senju je  pokušao provaliti u benzinsku pumpu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Kastvu.

-Lopov je provalio u restoran na autocesti A-1, na području općine Lovinac i ukrao  novčanik sa osobnim dokumentima i novcem u vlasništvu 52-godišnjakinje iz Zagreba.

-Na plaži Zrće  majstor je iz torbice slovenske državljanke ukrao novac, mobitel i sunčane naočale.

S krađama se nastavilo i u nedjelju.

-U Staroj Novalji je netko iz apartmana ukrao sav  novac, oštetivši dvoje nizozemskih državljana i njemačkog državljana;

-Na kupalištu u Senju iz torbe su ukradeni osobne dokumente, mobitele i novac u vlasništvu 53-godišnjaka iz Šibenika i 34-godišnjakinje iz Sesveta. Od lopova nitko nije uhićen.

Tijekom vikenda na području PU  ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 143 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 16 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Apsolutni pijani rekorder bio je 44-godišnjak iz Gospića koji je uspio „napuhati“ 3.51 g/kg.

P.U./L.O.