Nedjelja solidarnosti i zajedništva

0

Nalazimo se u tjednu solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima i Bosni i Hercegovini, tako danas na treću korizmenu nedjelju, 27.ožujka, – nedjelju solidarnosti – središnje misno slavlje u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, u 11,00 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik, a poslužitelj oltara bio je bogoslov akolit Josip Šimatović.

U svojoj homiliji mons.Šporčić je kazao : Nalazimo se na plovici korizme. Korizma je vrijeme obraćenja. Kroz sav naš život prate nas neuspjesi i razočaranja. Postoji opasnost da se tada u nas uvuče sumnja te počnemo očajavati, sumnjati u Boga, tražeći drugdje smisao svoga života. Tko bi nam mogao pokazati pravi izvor na kojem bismo uistinu utažili zauvijek svoju žeđ za istinom, ljubavlju i smislom življenja, pitamo se? Svima onima koji su uznemireni i kojima je životno obzorje silno suženo današnje bogoslužje upućuje riječ ohrabrenja: Važno je imati snage susresti se sa živim Bogom, spoznati istinu o svojoj grešnosti te bez straha povjerovati da samo Krist može našem životu dati istinski smisao.

Oglas

Župnik se posebno obratio mladima kandidatima za ovogodišnju krizmu. Na svetu Misu se dolazi bez prisile. Ja bih vas molio kada vas roditelji pošalju na Misu da na istu i dođete, a ne da ostajete oko Crkve ili u gradskom parku, te u Crkvu ulazite na samom kraju Mise. Sve takve koji se tako ponašaju isključiti ćemo iz Krizme. Hodati po parku i cesti ispred Crkve je ubijanje vremena, a to je grijeh. Treba se moliti u duhu i istini, u srcu a ne oko Crkve. Teško mi razumijemo Isusov govor, pogotovo oni ljudi koji dolaze u Crkvu od vremena do vremena. Duhovnost nas najviše zbližava.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni pjevački zbor a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

Kako je danas nedjelja solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini sva današnja sakupljena milostinja ide za njihove potrebe. Svi se možemo uključiti u ovu akciju pozivom na broj 060 90 10 ( cijena poziva je 6,15 kn/min – PDV uključen ) više o akciji na www.caritas.hr

/ bib /