Gradonačelnikova (ne)racionalnost – Starčević povećava broj gradskih službi!

Za nekoliko dana nas očekuje redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića koja će po predloženom dnevnom redu biti i više nego zanimljiva.

Portal Lika online neslužbeno je doznao kako će jedna o bitnih točaka koja je upućena na razmatranje Gradskom vijeću od strane gradonačelnika biti odluka o ustrojstvu Gradskih upravnih tijela. Možda ova odluka i nebi bila toliko dramatična da gradonačelnik radi ono što govori već četiri mjeseca. Tako je predložio Vijeću da odobri i usvoji ustrojstvo novog Gradskog ureda koji bi nastao razdvajanjem već postojećeg. Kao da ovo dosad nije bilo dovoljno.

Nastavak ispod oglasa

Starčević je taj prijedlog nazvao racionalizacijom i povećanjem efikasnosti. No, kako sad objasniti riječi gradonačelnika o preskupoj i glomaznoj gradskoj upravi koja će dobivanjem novog Gradskog ureda dobiti pročelnika i novi broj djelatnika? 

Ostaje se zapitati jesu li to tsilni rezovi o kojima gradonačelnik priča, ili se radi o čistom pokušaju političkog uhljebljivana koje će dovesti do bespotrebnog povećanja financijskih izdataka koje ustrojavanje novog ureda nosi sa sobom.

Ipak ostaje za vidjeti sto će o svemu reći gradski vijećnici čija je riječ ipak zadnja u ovom slučaju i koji nažalost umjesto o razvojnim projektima Grada moraju raspravljati o gradonačelnikovim pokušajima povećanja gradskog aparata, a sve s ciljem kako bi zadovoljio političke apetite koji polako dolaze na naplatu.

L.O.