Nestanak Antonije Bilić: Uhićen Dragan Paravinja

1

Policija RS je uhitila Dragana Paravinju u selu Donji Srđevci, vijest su prenjeli Dnevnik.hr i Nezavisne novine. Paravinja je uhićen nakon četri dana potrage.

Policija Republike Srpske u širem području Srpca tragala je za odbjeglim Draganom Paravinjom (43), koji je osumnjičen zbog nestanka sedamnaestogodišnje Antonije Bilić iz Kričaka, kraj Drniša.

12. 42 Antonijina sestra Ana za 24sata.hr rekla je da se nada da će Paravinja uskoro biti predan hrvatskom pravosuđu.

– Upravo smo čuli da je uhićen i nadamo se da će uskoro biti izručen Hrvatskoj. Vjerujemo da će biti procesuiran te da će kazneno odgovarati za sve što je učinio ili nije učinio Antoniji. Od njega kao obitelj očekujemo da napokon kaže gdje je Antonija, rekla je Ana.

Očekuje se njegovo izvođenje pred istražnog sudca u Banjaluci.

MUP Hrvatske raspisao je jučer međunarodnu tjeralicu za osumnjičenim Paravinjom, nakon što je analizom vlasi kose izuzete iz kabine kamiona, kojim je upravljao osumnjičeni, utvrđen “djelimični DNA profil ženske osobe koji se podudara sa DNA profilom dobijenim iz krvi majke nestale Antonije Bilić”.

Supruga Dragana Paravinje priznala je jučer policiji  da je Dragan ilegalno prešao granicu tako što je preplivao Savu. Paravinjina supruga Milijana, koja je puštena iz pritvora u Policijskoj stanici u Srpcu, priznala je policiji da je supruga dovezla do Slavonskog Broda, odakle je on  preplivao rijeku te da ga je ona dočekala na drugoj strani obale.

Uskoro opširnije….