Noć puna energije: Lika Night Run i grupa Dalmatino obilježili drugi dan manifestacije ‘Tesla Power of Lights’

0

Drugi dan aktivnosti organiziranih povodom 167. obljetnice rođenja znanstvenika Nikole Tesle nastavljen je 4. izdanjem utrke Lika Night Run održanoj u park šumi Jasikovac kod Gospića. Organizator ove tradicionalne utrke je Atletski klub „Velebit“ iz Gospića, a utrka je započela u 19 sati, prema ranije najavljenom programu.

Kako nas je izvijestio predsjednik AK „Velebit“ Marko Pražić u današnjoj je utrci sudjelovalo šezdesetak odraslih, dok su djeca opet bila brojnija. Za najmlađe su, u sklopu manifestacije “Tesla Power of Lights”, organizirane posebne dječje utrke, ali i interaktivne igre svjetla, nudeći priliku za istraživanje, učenje i igru u čast Nikole Tesle.

Večer je bila ispunjena uzbuđenjima – Gospić je bljesnuo uz stotine laserskih svjetiljki koje su u različitim bojama obasjavale zgrade i dijelove grada koji se vezuju uz mladost Nikole Tesle. Glavni događaj večeri započeo je u 21.30 sati kada je glavni gospićki trg postao koncertna pozornica za popularnu hrvatsku pop grupu „Dalmatino“.

Grupa „Dalmatino“, sastavljena od Ive Jagnjića (vokal, gitara) i Zdravka Sunare (bubnjevi), svojim je hitovima oduševila Gospić. Kao „grupa bez loše pisme“ u svojemu žanru, „Dalmatino“ je u potpunosti opravdao ovu titulu. Nastupili su s pratećim bendom, a njihovu popularnost potvrdila je činjenica da većinu repertoara bend nije niti trebao pjevati refrene jer ih je pjevala brojna publika koja je u potpunosti ispunila glavni gospićki trg. Hitovi kao „Dajem ti rič“, „Sretna zvizdo“, „Dobro jutro“ i „Refužo“ večeras su bili temelj dobre zabave i raspoloženja brojne gospićke publike svih uzrasta.

Spektakl “Tesla Power of Lights” nastavlja se i sutra, a organizatori, Grad Gospić i TZ Grada Gospića pozivaju sve da se pridruže ovom jedinstvenom obilježavanju života i djela velikog znanstvenika.

L.O.