Nova medalja iz Tvornice šampiona!

0

Hrvač Matej Mandić okrunio je svoj trud s ​​svjetskim srebrom u hrvanju, a valja napomenuti da je odradio preko deset kampova upravo u Gospiću u sastavu Hrvačke reprezentacije. Naime, u kategoriji do 87 kilograma u uzrastu do 23 godine ušao je u finale gdje je zaustavljen od Rusa te tako ostvario jedan od najboljih rezultata za Hrvatsku od samostalnosti. Do finala je sve protivnike pobijedio tehničkom superiornošću tehničkim tušem sa preko 8 bodova prednosti.

Treneri Mateja Mandića su od samog početka braća Nikola i Božo Starčević, oba kineziologa. Najprije ga je trenirao Nikola Starčević koji je prvih pet godina prošao s njim kompletnu školu hrvanja, osnovne elemente gimnastike i naravno paralelno s time razvijao snagu, fleksibilnost i ostale motoričke i funkcionalne sposobnosti. Ima jedna anegdota da je njegovog oca pet puta zvao i nagovarao da promjeni sport pošto je Matej u to vrijeme igrao nogomet. To se pokazalo kao mudra odluka pošto je Matej od samog početka bio vanserijski jak što je jedna od najvažnijih sposobnosti uz upornost i ustrajan rad za uspjeh u ovome sportu.

Valja napomenuti da je do hrvačkog majstorstva ipak došao uz rad sa dvostrukim olimpijcem i brončanim sa EP 2013. za HK Gospić Božom Starčevićem koji se na neki način sve više posvećen treniranju drugih nakon svoje karijere sportaša. Izgleda da se odlično snalazi u ulozi trenera.

Ovo je još jedna potvrda da se pravilnim odabirom sporta za dijete i programiranim i kontinuiranim radom mogu dosegnuti rezultati svjetskih razmjera.

Inače, dvorana u kojoj Matej trenira na Zagrebačkom Velesajmu zove se “Tvornica šampiona,” te je ovim rezultatom opravdao takav naziv koji je kreirao njegov trener Božo Starčević još 2014. prilikom otvorenja.

L.O.