Novi broj “Osvit-a ” – list mladih katolika

0

Iz tiska je izišao novi, 16. broj lista mladih katolika Gospićko-senjske biskupije “Osvit”.

List izlazi jednom ili dva puta godišnje, izdavač je Gospićko-senjska biskupija odnosno Povjerenstvo za mlade na čelu s mons. mr. Tomislavom Rogićem – župnikom i dekanom iz Ogulina, dok je urednica Iva Dasović iz Otočca.

Oglas

Na naslovnici dominiraju sabornici na posljednjem, 33. saboru mladih održanom u Senju 8. listopada 2010. Nakon uvodnika u rubrici “Raz-misli” slijedi više tekstova mladih, prof. Anđele Jeličić i mons. mr. Rogića. Iva Dasović pripremila je intervju s povjerenikom za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije Domagojom Matoševićem, predstavlja se spomenica Gospićko-senjske biskupije kao i izvješća s 31. sabora mladih u Gračacu, 32. sabora u Rimu i 33. sabora u Senju. Predstavljen je i 4. tonkafest kao i nacionalni susret mladih u Zadru.

Željko Mačić predstavlja fra Vjeku Ćurića, a Dijana Beganović piše o svom susretu s Papom u Vatikanu. Dario Paviša piše vijesti iz Križarske organizacije, Dijana Beganović o Taize susretu u Sarajevu, a Andrija Mihaljević o nacionalnom susretu križara u Josipdolu te duhovnoj obnovi na Dugom otoku. Mateja Hodak predstavlja ogulinske križare i križarice i njihovo hodočašće u Poljsku, dok Silvestar Petrov piše o pojmovniku “izama”.

Na kraju je rubrika “knjižnica” i “videoteka” te fotostrip.

List mladih katolika „Osvit „  stoji 8 kuna, a može se kupiti u svim župama Gospićko-senjske biskupije.

( bib/ika )