Novi vrtić u Udbini

Već smo javljali kako je u sklopu natječaja Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, program „Ulaganja u objekte dječjih vrtića“,  Općina Udbina  prošle godine u partnerstvu sa dječjim vrtićem „Medo“ prijavila izradu projektne dokumentacije za izgradnju novog dječjeg vrtića u Udbini.

Glavni je cilj realizacije ovoga projekta osiguranje uvjeta za formiranje jasličke skupine, izgradnja kuhinje i povećanje kapaciteta vrtića. Sukladno strogim propisima sve se ovo realizira uz zadovoljenje strogog državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe. Novi vrtić bi tako osigurao smještaja do 40 djece u tri jedinice, odnosno tri odgojno-obrazovne skupine. Jedna mješovita jaslička skupina djece u dobi 1-3 godina za 10 korisnika i dvije mješovite vrtićke skupine za dob 4-7 godina, svaka po 15 korisnika. Lokacija novog vrtića bi bila u nastavku Osnovne škole Kralja Tomislava na površini od 3891 m.

Nastavak ispod oglasa

Projektnu dokumentaciju je već  izradila projektantska kuća „Trinas projekt“ d.o.o. iz Osijeka. Vrijednost dokumentacije je  83.750 kn, od čega je Ministarstvo sufinanciralo 70.000 kn, a ostatak Općina Udbina.

Sljedeći korak je prijaviti projekt na jedan od narednih  natječaja iz operacije 7.4.1. Programa ruralnog razvoja 2014. -2020.,  odnosno na određenu mjeru unutar nove financijske perspektive Programa ruralnog razvoja RH.

L.O.