NP Plitvička jezera traži 460 radnika za turističku sezonu

0

Nacionalno park Plitvička jezera raspisao je natječaj za zapošljavanje na određeno vrijeme za ukupno 460 radnika, koje kani angažirati tijekom turističke sezone, izvijestili su iz te javne ustanove.

Prijem u radni odnos se odnosi na ovogodišnju turističku sezonu, natječaj je objavljen danas u Narodnim novinama, a rok za podnošenje prijava je osam dana, zaključno sa 7. veljače.

Svi ugovori o radu sklapaju se s izabranim kandidatima na određeno vrijeme, zbog povećanog opsega poslova u turističkoj sezoni 2019. Probni rad traje mjesec dana, s danom početka rada u razdoblju od 01. ožujka do 01. srpnja ove godine odnosno prema potrebama posla, a zaključno najkasnije do 31. listopada.

Prema broju potrebnih radnika, njih 268, prednjači podružnica hotelijerstva i ugostiteljstva. Pritom su najpotrebniji konobari, njih ukupno 61, za kuhare je ukupno raspisano 35 radnih mjesta, sobarice 26, čistačice 21, vešarice 19, koliko se traži i perača posuđa. Po brojnosti se izdvajaju i recepcioneri, kojih je ukupno potrebno 18, blagajnici (12) te 10 pomoćnih radnika – kosaca, kao i 10 kuhara za rad na roštilju.

U službi zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja Nacionalnog parka traži se ukupno 42 izvršitelja, što između ostalog uključuje 10 pomoćnih radnika na održavanju staza i mostića, kao i 22 čistača u parku.

Služba prihvata, vođenja, informiranja, prijevoza posjetitelja i internog transporta potražuje ukupno 100 radnika, od čega na informatore, što uključuje i stjuarde panoramskog vlaka te blagajnike parkinga, odnosi ukupno 34 radnih mjesta. Traži se i 26 pomoćnika zapovjednika – “mornara”, zatim 17 čuvara parkirališta, vozači autobusa, traktora, kao i jedan zapovjednik broda.

Podružnici trgovine je potrebno 22 prodavača, što obuhvaća rad u marketima, suvenirnicama i vanjskoj prodaji sladoleda.

Služba zajedničkih poslova traži 19 izvršitelja, od toga najviše čuvara, 12, kao i jednog stručnog referenta zaštite na radu, koji ugovor o radu sklapa na nepuno radno vrijeme od 10 sati tjedno.

Nadalje, podružnica održavanja tehnike i komunalne infrastrukture traži pet pomoćnih radnika, jednog električara za održavanje elektroopreme i instalacija te dva tesara, te naposljetku, služba ekonomsko-financijskih poslova potražuje jednog financijskog knjigovođu.

Kandidati koji su prošloj turističkoj sezoni bili u radnom odnosu s NP-om Plitvička jezera ne moraju dostavljati obveznu dokumentaciju propisanu natječajem, osim uvjerenja o nekažnjavanju i potvrde HZMO-a o radnom stažu, već mogu popuniti “OBRAZAC PRIJAVE – za natječaj sezona 2019.“ koji je objavljen na internetskim stranicama Ustanove, na kojima je dostupan i cjelokupni danas objavljen natječaj za zapošljavanje.

L.O./H