Održana početna konferencija DND Gospić vezana uz nove projekte

Udruga „Društvo naša djeca“ grada Gospića organizirala je početnu konferenciju vezanu uz dva projekta. U dvorani Kulturnog informativnog centra Gospić okupio se danas značajan broj pedagoga, učiteljica i roditelja kako  bi čuli više detalja vezano uz projekte  „Minute razonode“ i „CAP za sigurnije odrastanje„ koje je prezentirala predsjednica DND Gospić Sanja Puškarić Delač.

-Ovi projekti su odlično  ocijenjeni od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Jedan projekt je vezan uz organizaciju i kvalitetnu organizaciju slobodnog vremena djece. Ovaj projekt već uspješno provodimo četiri godine. Projekt je odobren u iznosu od 90 tisuća kuna. Odrađivat će se likovne radionice za djecu, aktivnosti za djecu u bolnici tako da nam je partner i OB Gospić, imamo i plesnu skupinu „Ritmix“, kao i lutkarsku grupu „Maslačak i točkica“ koju nam pomažu odrasli volonteri. Nova aktivnost u ovome projektu je igraonica u POU „dr. Ante Starčević“ koja će djecu okupljati jednom tjedno po dva sata.

Nastavak ispod oglasa

Drugi projekt „CAP za sigurnije odrastanje“, preventivni je  program za koji smo dobili licencu od zagrebačke udruge „Korak po korak“, a danas je s nama i voditeljica udruge Marina Trbus. Projekt je odobren u iznosu od 105 tisuća kuna i provodi se na četiri škole u našoj županiji: „dr. Jure Turić“ Gospić, „dr. Franjo Tuđman“ Korenica, OŠ Karlobag i OŠ Plitvička jezera, rekla nam je predsjednica DND Gospić Sanja Puškarić Delač.

M.S./N.M.