Općini Brinje 4 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja RH za uređenje groblja u Brinju

0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je u ponedjeljak 20. svibnja 2019. godine u Vodicama organizirala potpisivanje 49 ugovora vrijednih 235 milijuna kuna, a za financiranje lokalne infrastrukture s jedinicama lokalne uprave čiji su projekti zadovoljili uvjete na natječaju tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Ugovore s jedinicama lokalne uprave potpisala je ravnateljica Agencije za plaćanja Matilda Copić, u prisustvu potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

Potpisivanju ugovora s Agencijom za plaćanja nazočio je načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić zajedno s direktoricom Komunalnog društva Brinje Josipom Pavlović i predsjednicom Nadzornog odbora Komunalnog društva Marijom Sertić budući da je Općini Brinje za projekt rekonstrukcije groblja u Brinju putem navedene mjere odobreno 4 milijuna kuna odnosno 100% ukupno  prihvatljivih troškova projekta.

Općina Brinje je odradila kompletnu prijavu na natječaj, a  ugovor je kao korisnik potpisalo Komunalno društvo Brinje. Projektom je predviđeno proširenje postojećeg groblja s novim grobnim mjestima, uređenje i osvjetljenje staza, postavljanje klupica za odmor te kontejnera i koševa za otpatke, postavljanje zdenaca s vodom i uređenje zaštitne ograde. Finalizacijom projekta potpuno će se urediti glavno brinjsko groblje koje će dobiti svu potrebnu infrastrukturu zajedno s hortikulturnim elementima te prilagođeno korištenju osoba s invaliditetom.

APPRRR/OB