Osnovne škole „dr, Jure Turić“ Gospić i OŠ Lovinac opet u društvu najboljih

0

Hrvatska agencija za odgoj i obrazovanje izvršila je odabir 606 najboljih učitelja i stručnih suradnika u našim školama. U društvu najboljih je i petero Ličanki. One  svojom stručnošću, metodama i uzornim radom unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini. Ovim povodom će 4. listopada biti promovirani u zvanje mentora i savjetnika.

Na ovaj način u društvu najboljih našle su se četiri učiteljice iz OŠ „dr. Jure Turić“ i jedna iz OŠ Lovinac. Gospićku učiteljsku falangu čine i neke učiteljice koje su od ranije stekle ovaj status. Ravnatelj škole Ivica Radošević s ponosom ističe kako bi bio sretan da se istakne da ima sreću što radi sa toliko kvalitetnim kolektivom, a sada promovirane učiteljice su zapravo „prve među jednakima“. Ova škola ima 105 zaposlenih, od čega je 79 učitelja, 17 učitelja mentora i dva učitelja savjetnika, među kojima neki imaju ovaj status od ranije. 

U društvu najboljih našla se i jedna učiteljica-knjižničarka iz OŠ Lovinac. To je Goranka Erega iz Gospića. Ova majka troje mališana svakoga dana putuje na posao i natrag doma skoro 70 km. Njezina sadašnja knjižnica nosi epitet najmanje knjižnice u Hrvatskoj. Sa nepunih 8 m2 ipak je mjesto koje rado posjećuju učenici i učitelji. Donacijom Ličko-senjske županije gradi se nova, neusporedivo veća knjižnica za koju u OŠ Lovinac  ističu da će im biti „najveća na svijetu“!

OŠ Lovinac trenutno ima 40 učenika i 20 ukupno zaposlenih. Njihova Goranka Erega će ovoga petka uoči svjetskog Dana učitelja, 4. listopada u zagrebačkoj Sveučilišnoj knjižnici biti promovirana u zvanje stručni suradnik-mentor i na ovaj način dokazati kako se iskrenim odnosom prema poslu može postići maksimum i u vrlo malim sredinama poput Lovinca. Ovdje se valjda najbolje dokazuje stara istina da se za mnoge poslove jednostavno rodiš, odnosno ili si za to ili nisi!

M.S.