Ostaju li građani Gospića bez autobusnog prijevoznika, radnici bez posla, a Grad pred tužbama?

0

Nažalost, rekli bi ništa dobro ne izlazi iz Ureda gradonačelnika u zadnje vrijeme pa je i ova vijest jako odjeknula posebice jer donosi i moguće teške posljedice po građane, a i moguće otkaze.

Pravno bi kao u naslovu mogli koncipirati ukratko prijedlog Odluke koju je gradonačelnik  uputio na Gradsko vijeće, a kojom želi raskinuti dosadašnju suradnju sa postojećim koncesionarom linijskog prijevoza putnika na području Grada.

Pokusali smo stupiti u kontakt i sa postojećim koncesionarom koji nam je rekao kako nisu zaprimili nikakvu obavijest o raskidu i kako su  ostali začuđeni ovim prijedlogom Odluke kojim bi poslove prijevoza putnika obavljalo Komunalno poduzeće(?) koje ne da nema niti jednog autobusa, nego nema ni nikakvih dozvola ni tehničkih uvjeta za ovako jedan značajan posao, posebice kad je u pitanju sigurnost putnika.

„Još je čudnija činjenica zbog postojanja koncesije do 2020. godine koju je usvojilo i Gradsko vijeće, pa nas čudi ovakvo postupanje gradonačelnika“- kažu nam.  

Uvidom u samu Odluku vidljivo je puno nejasnoća, jer se nigdje ne spominju postojeći Ugovori, pa je samim tim logično očekivati tužbe od strane koncesionara koji bi ovakvom Odlukom bio značajno oštećen, a radnici na cesti. Prijevoznik je dosad uslugu obavljao u skladu sa zakonom i bez bilo kakvih primjedbi. Radnici poduzeća koji su svi sa područja Grada i okolice su u nevjerici i negoduju potezom gradonačelnika koji ih tjera na cestu ovim prijedlogom.

Postavlja se logično pitanje što stoji iza ove sulude Odluke, neznanje i nepoznavanje zakonskih propisa, brzopletost ili tek gradonačelnikova bahatost koja je već viđena i na postupku raskida suradnje sa županijom oko izdavanja gradjevinskih dozvola. Nažalost, opet sve na štetu građana, rekli bi, pa tako njihovo predstavničko tijelo  Gradsko vijeće poprima sve značajniju ulogu u kontroliranju gradonačelnikovih suludih ideja koje poprimaju moguće katastrofalne posljedice po sam Grad koji bi se uskoro mogao naći pred milijunskim  tužbama.  

L.O.