Otkrivanje tajni prošlosti: Japodski temelji i mitraizam u fokusu Festivala znanosti u Otočcu

0

Festival znanosti, koji se svake godine s nestrpljenjem očekuje, ovaj put donosi zanimljiva predavanja usmjerena na arheološku prošlost Like i tajanstveni svijet antičkog mitraizma. Događaj će biti upriličen ovoga četvrtka, 25. travnja, s početkom u 19 sati, u ugodnom ambijentu male dvorane na katu Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac.

Stručna predavanja pod naslovima „Japodski temelji ličke baštine“ i „Otočac na karti mitraizma“ iznijet će svoje znanje i istraživanja dvoje renomiranih stručnjaka iz Arheološkog muzeja u Zagrebu. Arheologinja i viša kustosica Pretpovijesnog odjela Ana Đukić te arheolog i kustos Antičkog odjela Ozren Domiter podijelit će sa zainteresiranima svoje uvide u bogatu povijest ovog kraja, stavljajući pritom Otočac na zanimljivu kartu drevnih obreda i vjerovanja.

Oglas

Polusatna predavanja pružit će posjetiteljima priliku da se bolje upoznaju s arheološkom baštinom Otočca i Gacke, područja koja čuvaju tragove daleke prošlosti i kultura koje su oblikovale današnji identitet ovih područja. Pozivaju se svi ljubitelje povijesti, studenti, i ostali građane da se pridruže i budu dio ovog edukativnog iskustva.

L.O.