Otočac – Junuzović,Ostović i Smolčić dobili priznanja “Naručiti pothvat”

2

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uručila je plakete i priznanja dobitnicima ovogodišnje nagrade “Naročiti pothvat” Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Priznanje za “Naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske” Državna uprava za zaštitu i spašavanje dodjeljuje jednom godišnje pojedincu, pravnoj osobi ili skupini osoba za posebne zasluge u operativnim akcijama zaštite i spašavanja. Priznanje se dodjeljuje s ciljem senzibiliziranja hrvatske javnosti o tome da sustav zaštite i spašavanja čine pojedinci i hitne službe koji u jednom trenutku postaju heroji i nesebično izlažu opasnosti svoje živote kako bi spasili nečiji drugi.

Oglas

Ovogodišnja, 5. dodjela priznanja pripadnicima sustava zaštite i spašavanja koji su se svojom požrtvovnošću i nesebičnošću posebno istaknuli u operativnim akcijama tijekom 2010. godine, održana je na prigodnoj svečanosti danas 30. studenog na Učilištu vatrogastva i zaštite i spašavanja Državne uprave za zaštitu i spašavanje s početkom u 11,00 sati.

Alija Junuzović, Željko Ostović, Željko Smolčić i Dom zdravlja Otočac ( na slici ravnatelj dr.Ivica Miletić )dobili su priznanja za spašavanja stradalih iz minskog polja na području Dabra, grad Otočac.

Premijerka Kosor rekla je da srdačno čestita dobitnicima uz duboki naklon, duboku i beskrajnu zahvalnost te kako je sigurna da će nam oni biti poticaj da u osvajanju svih svojih ciljeva i vrhunaca budemo odlučniji, beskompromisniji i svakako hrabriji.

Rekla je da su i njoj osobno poticaj za još bolji rad, “da budemo i pametniji i sposobniji i čvršći i odlučniji i snažniji, da se ničega ne bojimo, od odrješite i odlučne borbe protiv korupcije do odrješite i odlučne borbe za gospodarski oporavak”. Istaknuvši nesebičnost nagrađenih, Kosor je ocijenila kako je potrebno više zajedništva i svaki se dan pitati što sam učinio ili učinila za nekog drugog.

Predložila je da učinimo sve da popis onih koji će dobiti priznanja, onih koje ćemo posebno isticati i kojima ćemo posebno zahvaliti bude i veći jer sigurno, kako je rekla, diljem Hrvatske ima još mnogo onih koji zaslužuju da se o njima zna. Istaknula je kako je važno prepoznati prave vrijednosti, a to ljudi. “Oni mogu pokretati, učiniti čuda i zaista svladati sve prepreke i sigurna sam da današnji dobitnici ovih priznanja to dokazuju”, rekla je premijerka Kosor.

(bib)