Otočac – Nedjelja Uskrsnuća Gospodinova

Najveći blagdan kršćana, blagdan Uskrsa proslavljen je danas središnjom svetom Misom u 11,00 sati u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu . Predvoditelj misnog slavlja bio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik. Poslužitelj oltara bio je bogoslov Domagoj Perišić.

Današnje nas evanđelje potiče na promišljanje vlastite vjere. Naša nas vjera spašava. Ona nas vodi kroz život i daje nam snagu. Vjera je naš odgovor na Božji poziv, na Njegov glas u našem životu. Što bismo mi učinili da smo bili na Marijinu ili Petrovu mjestu? Bismo li povjerovali ili bismo tražili još dokaza za Isusovo moguće uskrsnuće? Isus je živ i želi da vjerujemo u Njegovu prisutnost u našoj svakodnevici. Svaki je dan prepun Njegovih znakova i razloga za radost, čak i onda kada se to jasno ne vidi. A ne vidi se ako ne gledamo očima vjere. Oči vjere vide ono što je fizičkim očima i drugim osjetilima nespoznatljivo. Oči su vjere vođene nadom koja u sebi nosi život. Blagdan Uskrsa je blagdan vjere i nade u radost postojanja već ovdje na zemlji.

Nastavak ispod oglasa

Naš je Gospodin umro i uskrsnuo radi nas ljudi. Dopustimo, stoga, da svojim uskrsnućem preobrazi (oživi) sve u nama na dobro kako bismo jedni drugima donosili pravu radost i širili nadu u uskrsnuće na nebu.

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama i s.Krešimirom Vuleta.

Današnju svetu Misu uživo u direktnom prijenosu prenosio je Hrvatski radio Otočac na svojim radio valovima.

Ove godine, što je iznimna rijetkost blagdan Uskrsa na isti dan svetkuju vjernici rimokatoličke, grkokatoličke i pravoslavne vjere, a pripadnici židovske vjere slave Pashu.

/ bib /