Otočac – Prva Adventska nedjelja

0

Danas 28.studenog na prvu Adventsku nedjelju  u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu u 11.00 sati svetu misu predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić – generalni vikar biskupije i otočki župnik. Prvu Adventsku svijeću zapalila je učenica Renata Bučaj.

Prvom nedjeljom došašća ili adventa počinje nova liturgijska godina.

Oglas

Došašće je vrijeme kroz koje se kršćani pripremaju na proslavu Božića, prvog Kristova dolaska. Pri tom se sjećaju povijesnog očekivanje Mesije, a naglasak stavljaju na očekivanje drugog Kristova dolaska na kraju vremena. O tome govori današnja evanđelje (Mt 24, 37-44.). Ovo evanđelje je tzv. Eshatološka besjeda ili Dovršenje Božjeg djela. Učenici postavljaju temeljno pitanje: “Kad će to biti i koje će tomu biti znak?” Isus na to ne odgovara. Kaže im nešto puno važnije: Dan Gospodnji bit će iznenadan i treba uvijek biti pripravan. Stoga je potrebna budnost. Kršćanska budnost je stanje pripravnosti: zaposlenosti u ljubavi prema Bogu i ljudima. Adventski je kršćanin vrlo zaposlen čovjek. “Sin čovječji stalno dolazi! Evo stojim na vratima i kucam… Blago onom koji čuje glas moj i otvori mi vrata” Danas! Ovog adventa.

Pod svetom misom u zajednicu krštenih primljena je i mala Nika iz obitelji Kostelac. Euharistijsko slavlje uveličao je crkveni zbor predvođen prof.Bankom Bernardi za orguljama i s.Krešimirom Vuleta.

(bib)