Otvorena nova “Učionica na otvorenom” u Pećinskom parku Grabovača

U posljednjem tjednu svibnja, Pećinski park Grabovača postao je dom za novu edukativnu zonu – Učionicu na otvorenom. Ova inovativna značajka parka namijenjena je učenicima, studentima i svim sudionicima edukativnih programa parka.

Novo postavljena učionica nudi mnoštvo edukativnih sadržaja, uključujući školsku ploču, igru Križić-kružić, edukativne panoe, kao i veliki stol namijenjen za provedbu različitih radionica.

Nastavak ispod oglasa

Projekt Učionice na otvorenom sufinanciran je od strane Zaklade Adris, najveće korporativne zaklade u ovom dijelu Europe, što predstavlja važan korak u razvoju parka kao važnog mjesta edukacije u regiji.

“Opći cilj projekta Učionica na otvorenom je educirati i informirati lokalno stanovništvo i posjetitelje Pećinskog parka o krškom reljefu, georaznolikosti i bioraznolikosti područja te važnosti zaštite prirode i okoliša,” izjavila je uprava parka.

Učionica na otvorenom unaprjeđuje kvalitetu izvođenja edukativnih programa Ustanove i znatno olakšava proces edukacije lokalnog stanovništva i posjetitelja parka, dodatno jačajući ulogu parka kao važnog centra za učenje i zaštitu okoliša.

L.O.